Bezoek Fort Liefkenshoek met DeWaterbus

05 Apr. 2023

3 min. lezen

Deel dit artikel:

Fort Liefkenshoek blijft belangrijkste toeristische trekpleister in de gemeente: “Mooi zicht op de Schelde én halte van Waterbus lokken mensen naar hier”

 Fort Liefkenshoek is gemakkelijk bereikbaar met DeWaterbus; vanaf de halte is het slechts 3 minuutjes wandelen.

   

 TIPS

In de week is het aangeraden om rekening te houden met de spitsuren rond de middag! Deze zitten meestal vol met woon/werkverkeer richting haven. Wij vragen vriendelijk om deze mensen voorrang te verlenen.  Meer informatie dienstregeling en spitsuren

Bij extreem laag water kan de loopbrug erg steil zijn; dit kan hinderlijk zijn voor minder mobiele personen of zwaardere voertuigen. Bekijk de getijden per dag

 

 NIEUWSBLAD 05/04/2023

BEVEREN - Een rondrit in de Waaslandhaven, een bezoek aan Fort Liefkenshoek of Hof Ter Saksen. Dat waren vorig jaar de populairste toeristische activiteiten in Beveren. Maar liefst 70 procent van de toeristen komt van buiten de provincie Oost-Vlaanderen.

 

De grootste trekpleister van 2022 in Beveren was Fort Liefkenshoek, dat 30.331 bezoekers over de vloer kreeg, een verdubbeling is tegenover 2018. “De combinatie van het belevingscentrum, de mooie vergezichten over de Schelde, de brasserie en de halte van De Waterbus zorgen voor een topbeleving op deze locatie”, zegt schepen van Toerisme Filip Kegels (N-VA).

Filip Kegels aan Fort Liefkenshoek. Hij blikt tevreden terug op het toeristische jaar.

Filip Kegels aan Fort Liefkenshoek. Hij blikt tevreden terug op het toeristische jaar. — © dvk

10.748 bezoekers hebben vorig jaar ook de rest van de gemeente Beveren ontdekt via 450 gegidste bezoeken. Om de gegidste bezoeken nog meer te promoten worden er van mei tot september 21 gratis gidszondagen aangeboden. “De gidsen nemen u mee langs de mooiste plekjes in Beveren zoals Doel, Fort Liefkenshoek, Grenspark Groot-Saeftinghe of de bedrijvige Waaslandhaven en haar omgeving”, aldus schepen Kegels. Ook de hotels en B&B’s doen het goed in Beveren. Vorig jaar werden er 86.000 overnachtingen geteld in de gemeente.

Investeringen in Fort

Intussen wordt er nog flink geïnvesteerd op de verschillende toeristische trekpleisters. Aan Fort Liefkenshoek bijvoorbeeld wordt binnenkort hard gewerkt en de site zal er tegen het einde van volgend jaar een heel pak anders uitzien. Nu kunnen bezoekers het belevingscentrum en de brasserie bereiken via de brug aan de noordzijde van het fort, maar om de oude militaire vesting makkelijker bereikbaar te maken wordt naast een nieuwe parking ook een gloednieuwe voetgangersbrug aangelegd. Ook de buitenomwalling van het fort wordt aangepakt. Op de nieuwe parking zullen tot honderd personenwagens en drie bussen kunnen parkeren, een broodnodige update gezien de stijgende interesse in de site.

 

De nieuwe brasserie aan Fort Liefkenshoek trekt veel toeristen.

De nieuwe brasserie aan Fort Liefkenshoek trekt veel toeristen. — © dvk

 

Rond het fort worden ook extra wandelpaden aangelegd die de verbinding met De Waterbus zullen maken. Nog rond het fort wordt de historische buitenomwalling van de gracht in ere hersteld. In de toekomst zullen dus dezelfde vormen van de dijken zoals ze ooit werden opgebouwd te bewonderen zijn. De totale kosten voor de werken worden geschat op 1,8 miljoen euro.

Meer info op: www.beveren.be/zomersegidszondagen en www.beverenverkennen.be

 

Bron: Dieter Verschooren voor Nieuwsblad (05/04/2023)

Zet je koers verder