Antwerpen Shift & Beveren autovrij!

10 Sep. 2023

2 min. lezen

Deel dit artikel:

Laat op zondag 17 september de auto gewoon thuis en kom Slim naar Antwerpen of naar Beveren! Test in de autoluwe binnenstad alle verschillende slimme vervoersmiddelen en maak mee de shift.

Iedereen verplaatst zich, maar niet op dezelfde manier. Op zondag 17 september maakt Antwerpen de shift. Op die dag maken auto’s plaats voor fietsers, voetgangers en andere slimme vervoersmiddelen zoals DeWaterbus. Je ontdekt in de autoluwe binnenstad, in een gezellige en speelse sfeer, jouw mobiliteit voor de toekomst. 

 

ANTWERPEN SHIFT

Antwerpen Shift vindt plaats op zondag 17 september 2023, van 11 tot 17 uur. De autoluwe zone wordt afgesloten voor auto’s van 10 tot 18 uur. Er worden extra fietsenstallingen voorzien op verschillende plaatsen in de stad. De routeplanner van Slim naar Antwerpen toont je verschillende manieren om je te verplaatsen: te voet, per (plooi)fiets, Velo, tram, bus, trein, auto, of met DeWaterbus of het veer.  Bekijk hier het volledige Antwerpen Shift Programma.  Tijdens Antwerpen Shift ontdek je ook interessante mobiliteitsoplossingen op jouw maat. 

Waag je kans met DeWaterbus en win een 10-rittenkaart voor het meest luxueuze vervoersmiddel in Antwerpen! 

 

BEVEREN AUTOVRIJ

Op Autovrije Zondag wordt het centrum van Beveren verboden terrein voor alle gemotoriseerd verkeer. Samen met ruim 2 miljoen Vlamingen kunt u dan genieten van een dagje zonder autodrukte in de straten. Dé ideale gelegenheid voor een buurtbabbel of wandel- of fietstocht doorheen ons mooie Beveren. Misschien kunt u nog iets leuks plannen met buurtbewoners? Zonder verkeer kunt u de zondagse koffie gerust op straat drinken of er zelfs de was drogen! In de autovrije zone in het centrum van Beveren valt er van alles te beleven. Bekijk HIER het programma!

 

 

Zet je koers verder